Novosti|

Županijski nivo natjecanja mladih tehničara održan je u petak 6. ožujka 2020. godine u OŠ Jagode Truhelke u Osijeku. Na natjecanje je pozvano 6 prvoplasiranih učenika na međugradskom natjecanju iz Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Vrlo mlada ekipa (pred kojom stoji još puno natjecanja do završetka OŠ) predvođena mentorima Biljanom Pantoš i Goranom Kupčerićem otišla je u Osijek rano u jutro, a navečer su se vratili sa izuzetnim uspjehom: dva treća i dva četvrta mjesta na Županiji).

Fotografija

3. mjesto – Sara Ađić, 5. razred OŠ,   mentori: Biljana Pantoš, Goran Kupčerić, CTK Valpovo-Belišće

4. mjesto – Buga Kurtović, 5. razred OŠ, mentori: Biljana Pantoš, Dragan Francuz, Fotoklub Valpovo

Automatika

3. mjesto – Matko Varžić, 7. razred OŠ, mentori: Biljana Pantoš, Tomislav Kudeljnjak, CTK Valpovo-Belišće

Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina

4. mjesto –  Mateo Đurković, 8. razred OŠ, mentori: Biljana Pantoš, Bojan Fuderer, CTK Valpovo-Belišće

  Marija Dmitrašinović, 7. razred OŠ, mentori: Biljana Pantoš, Davor Milošević, OŠ Valpovo

Tehničke aktivnosti znatno pridonose razvoju znanja, vještina, samostalnosti i odgovornosti učenika, a natjecanje mladih tehničara omogućuje afirmaciju darovitih i talentiranih učenika i time pridonosi njihovom ranom otkrivanju.

Natjecanje mladih tehničara  organizira i provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture, županijski i gradski uredi za prosvjetu, kulturu, informiranje, sport i tehničku kulturu, županijske i gradske zajednice tehničke kulture te udruge tehničke kulture sukladno Uputama za provedbu natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u 2020. godini.

Natjecanje se provodi na temelju redovitog, izbornog i izvannastavnog programa tehničke kulture te programa dodatne nastave sadržane u Hrvatskom nacionalnom obrazovnom standardu i programima posebnih tehničkih kompetencija (znanje, vještine, samostalnost i odgovornost) koje se stječu u izvannastavnom i izvanškolskom programu tehničke kulture.

Sudionici natjecanja su učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda, članovi klubova mladih tehničara u osnovnim školama, udrugama tehničke kulture (podmladak udruga tehničke kulture) ili srodnim ustanovama.

Natjecatelji se natječu u dvije kategorije:

H-kategorija – redoviti i izborni program, program dodatne nastave i izvannastavni program tehničke kulture;

P-kategorija – izvannastavni i izvanškolski program u posebnim područjima tehničke kulture za podmladak škola, udruga, centara ili ustanova tehničke kulture.

 

Tekst: Dragan Francuz

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content