Novosti|

U subotu, 7. ožujka 2020. godine, u prostorijama Društvenog doma Gat održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Gat uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci, Bistrinci, Veliškovci, Marijanci, Baranjsko Petrovo Selo i Petlovac) te operativnih i pričuvnih članova DVD-a Gata.

Skupštini DVD-a Gat nazočio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, koji tijekom godine prati rad DVD-a na području Grada Belišća.

Predsjednica DVD-a Ljerka Vučković prisutnima je iznijela Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Gat u 2019. godini te Planove rada i financija za 2020. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2019. godinu i Planova za 2020. DVD-a Gat, dana je riječ gostima.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, pozdravio je sve prisutne u ime gradonačenika i svoje osobno ime te istaknuo zadovoljstvo što je u prisustvu vatrogasaca, jer uloga vatrogasaca i njihovo djelovanje u društvo je vrlo bitno, a što se ističe u rješavanju nastalih nepogoda te u društvenom životu svakog mjesta. Djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca je značajno kroz rad i animaciju mladih te obuku svojih članova. Ističe zadovoljstvo s velikim brojem prisutnih mladih članova i potporu Gradske uprave u djelovanje vatrogasnih organizacija te nastojanje da urede i opreme vatrogasne domove za još bolji i uspješniji rad. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i  osvrnuvši se na izvješće o radu Društva koje je izneseno vrlo iscrpno, što opisuje zajedništvo i požrtvovnost svih članova u radu i postizanju rezultata u 2019. godini. Istaknuo je pozitivnu strukturu članstva, gdje se kroz osposobljavanja vatrogasnih kadrova, svake godine uključuju članovi DVD-a Gat, što pokazuje konstantan rad s mlađim članovima koji ulaze u operativno članstvo, a posebno kroz provedbu natjecateljskog duha. Ističe višegodišnju potporu Grada Belišća u ostvarivanju boljih uvjeta rada vatrogasaca koja prisutna kroz uređenje vatrogasnih prostora u svim mjestima. Ujedno se zahvaljuje članovima DVD-a Gat koji su uključeni u radu tijela VZG Belišće na velikom doprinosu u raspravama i donošenju odluka koje su ključne za rad i razvoj vatrogastva na području Grada Belišća.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju priznanja zaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je :

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac».:
  • Matej Gardilo,
  • Zdenko Novak i
  • Krunoslav Vučković.
 2. Diploma za 10 godišnji uspješan rad u vatrogasnoj organizaciji:
  • Ana Kovačević,
  • Nikola Svrtan,
  • Sandi Maltar,
  • Ivan Guljaš,
  • Matko Koprivnjak,
  • Dario Kozina,
  • Martin Vučić i
  • Davor Keller.

Nakon uručenih priznanja, predsjednica Ljerka Vučković, zahvalila se prisutnima na dolasku i zaključila rad Skupštine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content