Novosti|

U subotu, 4. svibnja 2019. godine, u prostorijama Ribičkog doma Belišće na lijevoj obali Drave, održana je likovna kolonija Likovne udruge „Bel-Art“ Belišće pod nazivom „Moj grad u oku slikara“. Ova likovna kolonija održana je u sklopu obilježavanja manifestacije Dana grada Belišća 2019.godine.

Na koloniju se odazvalo sedamnaest slikara, članova Bel-Arta, koji su ovu likovnu koloniju iskoristili za druženje, razmjenu iskustava i ono u čemu istinski uživaju – slikanje. Prije samog početka rada umjetnike je pozdravio i koloniju otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić koji je i ovom prilikom pohvalio belišćanske umietnike te im se još jednom zahvalio na svom dosadašnjem umjetničkom radu kako u Belišću tako i u prigradskim naseljima. Slikari inspirirani našim prekrasnim gradom, onim što on predstavlja i što ga okružuje odlučili su se za razne motive u različitim slikarskim tehnikama, od akrila, akvarela pa do suhog pastela. Brojni sugrađani, zaljubljenici u slikarstvo, kako odrasli tako i oni najmlađi posjetili su ovu sada već tradicionalnu likovnu koloniju te su uživali u radovima vrijednih belišćanskih slikara.

U poslijepodnevnim satima slikari su nastavili ugodno druženje uz roštilj i razgovor o budućim aktivnostima Udruge, kao što su gostovanja na likovnim kolonijama te sudjelovanje na Gastrofestu u etno selu Bocanjevci.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content