Novosti|

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije uz potporu Grada Valpova i Grada Belišća, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće, dana 30. ožujka 2017. u OŠ Veliškovci održano je 1. kolo Modelarske lige Osječko-baranjske županije.

Na samom početku natjecanja sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole Darko Kovač i otvorio natjecanje. Ispred ZTK Valpovo-Belišće 22 prisutne ekipe pozdravio je Dragan Francuz.  Nakon uvodnih riječi, voditelj provedbe, Antun Šikić pojasnio je pravila natjecanja. Na natjecanju je sudjelovalo 22 ekipe odnosno 44 učenika. Sve ekipe uspješno su izradile model komode od šperploče koji je bio i zadatak na natjecanju.

Najbolje je bilo teško odabrati, no ipak su se pojedini radovi izdvojili svojom urednošću i kreativnosti. 1. mjesto osvojili su Tea Piršlin i Aurora Jurkin, 2. mjesto Mirna Marković i Barbara Svrtan 3. mjesto Klara Sirovec i Veronika Talafuk. Prigodnu nagradu primili su Josip Marković i Nikola Čelina iz udruge „MI“, te najmlađi tim iz Valpova Teo Krznarić i Viktor Perak. Za prve tri ekipe sponzor Karolina d.o.o. i Centar tehničke kulture Valpovo-Belišće osigurali su prigodne nagrade i medalje. Osim nagrada sponzora, dvije najuspješnije ekipe također su se plasirale u 2. kolo Modelarske lige, koja će se održati 9. svibnja na sportskom aerodromu Osijek-Čepin.

Nastavak 1. kola Modelarske lige je 31. ožujka 2017. u OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću gdje se očekuje preko 30 ekipa iz Belišća, Valpova, udruge „Zvono“ i „MI“ i SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content