Novosti|

Modelarsku ligu (II. kolo) organizirala je Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u Osnovnoj školi Miroslava Krleže iz Čepina. Na natjecanje je pozvano 88 natjecatelja (44 ekipe) iz OBŽ-a.

Prvo kolo organizirale su gradske zajednice tehničke kulture. Ove godine modelarstvo je odrađeno u OŠ Valpovo, OŠ Belišće i OŠ Veliškovci zahvaljujući nastavnicima tehničke kulture i mentorima Marijanu Antoloviću i Zvonimiru Hajncu. Kroz modelarstvo 2022. u organizaciji Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće prošlo je 362 učenika.

Na županijsku razinu pozvane su prve dvije ekipe. (Na natjecanju nije sudjelovala prva ekipa OŠ Belišće, jer su učenici sudjelovali na drugom natjecanju.)

Luka Vicić, 8, OŠ M.P. Katančića

Šimun Vidošić, 8, OŠ M.P. Katančića

Mishel Bognar, 7, OŠ M.P. Katančića

Petra Hozijan, 7, OŠ M.P. Katančića

Fran Šimić, 8, CTK Valpovo – Belišće

Nino Lendarić, 8, CTK Valpovo – Belišće

Buga  Kurtović, 7, CTK Valpovo – Belišće

Lucija Špoljarić, 7, CTK Valpovo – Belišće

Karla Pezer, 7, OŠ Ivana Kukuljevića

Lana Vujnovac, 7, OŠ Ivana Kukuljevića

Lucija Ratković, 5, OŠ Ivana Kukuljevića

Tena Koprivnjak, 5, OŠ Ivana Kukuljevića

Natjecatelji su postigli zadovaoljavajuće rezultate.

Modelarska liga je u proteklim školskim godinama dodatno povezala županijsku i gradske zajednice tehničke kulture s školama te potaknula lokalnu zajednicu na rješavanje materijalno-tehničkih ograničenja i buduće programske suradnje svih navedenih dionika tehničke kulture u Osječko-baranjskoj županiji.

Modelarska liga je ekipno natjecanje (2) učenika u području modelarstva/maketarstva, koje provodi Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama, s ciljem razvijanja tehničkih vještina kroz izvannastavne aktivnosti.

 Foto: Goran Dojkić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content