Novosti|

Modelarska liga 2019. godine započela je 4. travnja  ZTK Valpovo-Belišće u udruzi “Zvono”.

Ovaj tjedan je na redu OŠ Belišće, a slijedeći (Uskrs u tehnici) OŠ Valpovo.

MODELARSTVO U BELIŠĆU  (29 ekipa – 58 učenika)

Ponedjeljak 15. travnja bio je za većinu učenika petih razreda OŠ Belišće ulazak u svijet modelarstva. Zahvaljujući nastavniku tehničke kulture Velimiru Kunzinamu gosti iz ZTK Valpovo-Belišće, Ivana i Dragan, postavili su u učionici tehničkog 13 Unimat strojeva za piljenje šperploče. Nakon uvodnih pojašnjenja o načinu rada i modelu kolica koji trebaju izrezati, finalno obraditi i polijepiti, započelo je brujanje strojeva. U radionicama su sudjelovali i pojedini učenici sedmih razreda. U početku je bilo pregršt pitanja ali nakon desetak minuta mali su majstori savladali rad na stroju. Ekipu su činila dva učenika koja su morala biti kao “prst i nokat” kako bi uradak bio na vrijeme i dobro napravljen. Na kraju su svi uspjeli završiti tehničku tvorevinu.

MODELARSTVO U VELIŠKOVCIMA  (16 ekipa – 32 učenika)

Utorak 16. travnja smo bili u OŠ Veliškovci. Učenici su prošle godine prvi puta radili na Unimat strojevima, pa je ovogodišnji zadatak bio samo još veći izazov za što kvalitetniju i precizniju izradu zadatka.

Nakon vidljivog zalaganja, truda i završetka uratka, nastavnik im je u imenik upisao odlične osjene iz praktične nastave u tehničkoj kulturi.

Dragan Francuz, Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content