Novosti|

Međunarodni  trening “Managing Social Innovation Projects and Finding Support Amongst public decision-makers and other stakeholders to work more effectively in solving public challenges” u okviru projekta Europskog doma Slavonski Brod “Young Social Innovators – Engines of Social Change” održao se od 1 do 9. lipnja u Zadru.

47 sudionika iz Češke Republike, Poljske, Hrvatske, Tajlanda, Tanzanije, Indonezije, Kenije i Perua imali su priliku naučiti nešto više o tome što je društveno odgovorno poslovanje i kako je povezano s društvenim poduzetništvom, koje su karakteristike i dionici spektra poduzetničke filantropije; kako uklopiti poduzetničku filantropiju i društveno poduzetništvo u praksu društveno odgovornog poslovanja. Sudionici su se upoznali s alatima za razvoj društveno poduzetničke ideje, istraživanjem tržišta pod Design Thinking metodologiji, kako upravljati projektima, socijalnim inovacijama i kako pronaći podršku među donositeljima odluka u javnom i drugim zainteresiranim sektorima da bi učinkovitije djelovali u rješavanju društvenih izazova.

Predavači i voditelji radionica, uz edukativni tim Europskog doma Slavonski Brod, bili su konzultantica za socijalno poduzetništvo Andreja Rosandić, Marin Urlić iz splitske CEDRE te Michale Freer iz Savjetovanja Freer.

Dio tima udruge Zvono predstavio je socijalnu zadrugu Mivu Art kao primjer dobre prakse socijalnog poduzetništva.

Tena Anić, Udruga Zvono

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content