Novosti|

Posljednji dan “Ljeta u tehnici” rezerviran je za robotiku i 3D printanje.  Mentori Marijan Antolović i Tomislav Kudeljnjak polaznicima su ponudili nekoliko zanimljivih sadržaja.

Prvo su vježbali upravljati malim dronovima i na taj način stekli osnove leta dronovima. Ništa manje zanimljivo nije bilo upravljanje automobilom koji je na sebi imao kameru te pomoću bežičnog signala slao sliku na laptop, LCD projektor i virtualne naočale.

Jedna se grupa po prvi put susrela s pojmom mBOT. Nakon uvodnog osnovnog predavanja po prvi su puta mogli programirati mBot. Koliko su u tome bili uspješni pokazala je staza (crna linija) koju je uređaj morao proći.

Ovogodišnje “Ljeto u tehnici”, ali i ostale radionice za djecu u organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće, organizirano je s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada.

Tehničke aktivnosti znatno pridonose razvoju stvaralačkih i radnih sposobnosti učenika, a natjecanja mladih tehničara omogućuju afirmaciju darovitih i talentiranih učenika i time pridonose njihovom ranom otkrivanju.

  • Programi tehničke kulture su nadopuna redovnom obrazovanju.
  • Stečena znanja i vještine su neophodna u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije.
  • Polaznici radionica lakše odabiru buduće zvanje te stečena znanja koriste za upis u srednje škole ili fakultete.
  • Organizirani rad u radionicama i korisno provođenje slobodnog vremena poboljšava kvalitetu života svih polaznika.
  • Programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici.

 

Roditelji i djeca pokazali su velik interes za ovako organizirane radionice sa stručnim voditeljima i najnovijim svjetskim tehnologijama koje se primjenjuju u kabinetima.

Na „Ljetu u tehnici“ ukupno je sudjelovao 91 polaznik u 5 radionica, a o njima je brinulo 7 mentora i voditelja.
Svaka je radionica trajala preko 3 sata (4 školska) s jednom pauzom za užinu i napitak.

Većina djece koja su prvi puta sudjelovala na radionicama CTK-a izrazila su želju uključivanja u aktivnosti početkom školske godine.

Zahvaljujemo roditeljima koji su uputili djecu u naše radionice te mentorima i voditeljima koji su brinuli da svi programi budu provedeni.

Tekst i fotografije: Dragan Francuz, tajnik ZTK-a Valpovo-Belišće

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content