Novosti|

Nakon što su 7. svibnja održani izbori za članove Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća, u srijedu, 7. lipnja, održana je konstituirajuća sjednica tog vijeća. Izabrane predstavnike romske nacionalne manjine u gradskoj je vijećnici pozdravila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, a sjednicu je u nastavku vodio Mario Balog, koji je na izborima dobio najveći broj glasova.

Vijeće romske nacionalne manjine grada Belišća ima 14 članova, na konstituirajućoj sjednici sudjelovalo ih je 10 te je jednoglasno za predsjednicu Mandatne komisije izabrana Dijana Petrović, a članovi komisije će biti Mario Balog i Marizela Petrović.

Dijana Petrović potom je podnijela izvješće o provedenim izborima u kojem je istaknula kako je od 253 upisana birača glasovanju pristupilo njih 55 odnosno 21,74 %, a na konstituirajućoj sjednici potvrđeno je da svih 14 kandidata s kandidacijske liste sada čine Vijeće romske nacionalne manjine grada Belišća. Osim članova Mandatne komisije, na konstituirajućoj sjednici su izabrani i članovi Komisije za izbor i imenovanja i to predsjednik Kristijan Mitrović te članovi Radovan Petrović i Romana Mihajlović. Na samom kraju sjednice biran je predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća. Jednoglasnu potporu tom je prilikom dobio Mario Balog, koji je i u prijašnjem mandatu bio predsjednik belišćanskog Vijeća romske nacionalne manjine, a njegovim zamjenikom imenovan je Kristijan Mitrović.

Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content