Novosti|

U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine, u Maloj vijećnici grada Belišća održana je konferencija za medije, a povodom održavanja drugog po redu Tambura GRB festa 2019.

Na konferenciji su sudjelovali zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, glavni urednik Gradskog radija Belišće Željko Lončarić i voditelj marketinga tvrtke Bel-Press Belišće Renato Lukić predstavivši ovogodišnji program festivala.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić izrazio je zadovoljstvo što će se i ove godine održati festival te okupiti najpoznatija imena tamburaške glazbe. Naglasio kako je važno poticati ovakve projekte kako bi se razvili u promotore tamburaške glazbe i očuvanja naše baštine. Želja je organizatora učiniti ovaj festival tradicionalnim i potaknuti ljubitelje tamburaške glazbe da osvijeste važnost o očuvanju ove vrste glazbe prepoznatljive za istočni dio Hrvatske.

Željko Lončarić ukratko je predstavio ovogodišnje izvođače. Tako će na festivalu nastupiti neka od najznačajnijih imena tamburaške glazbe: Najbolji hrvatski tamburaši, Ravnica, Džentlmeni, Fijaker, Kočije, MVS Bećarine, Boris Ćiro Gašparac, Viktorija Kulišić-Đenka, Stjepan Jeršek-Štef, a kao poseban će gost na festivalu gostovati Jacques Houdek, izvodeći svoj repertoar starogradskih pjesama.

Renato Lukić izdvojio je ovogodišnje pokrovitelje koji potpomažu organizaciju festivala (generalni pokrovitelj: Osječko-baranjska županija, zlatni sponzor: PAN, pokrovitelji: DS Smith, HF Group, Cvjećarnica Orhideja, Centar za kulturu Sigmund Romberg, Limex, medijski pokrovitelji: Osječka televizija, Slavonska televizija, Glas Slavonije, Hrvatski radio Valpovština, Belišćanski list) istaknuvši kako će festival biti obogaćen i gastro ponudom.

Festival će se održati u srijedu, 23. listopada 2019. godine, s početkom u 20 sati u nastavno-sportskoj dvorani u Belišću. Program će voditi Goran Ivanović Lac, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Dođite i uživajte u zvucima tamburaške glazbe!

Fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content