Novosti|

U petak, 22. studenog 2019. godine, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, održana je treća večer najveće glazbene manifestacije posvećene jednom od najpoznatijih skladatelja popularne glazbe prve polovice 20. stoljeća – Sigmundu Rombergu. Po šesti puta u programu pod nazivom “Zlatni dečki električnih nota“ nastupili su VIS “Talasi”, Grupa “San”, VIS “Asteroidi” i Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće.

VIS “Talasi“ nastupili su u sastavu Željko Mogoroš – Ser solo gitara, Zvonimir Iveković ritam gitara i vokal, Zdravko Sudar – Kejt bas gitara i Miroslav Farkaš bubnjevi. Podsjetimo još jednom kako su “Talasi“ prvi vokalno – instrumentalni sastav električnih gitara u Valpovštini, a osnivač sastava je Željko Mogoroš. Prvi nastup imali su 1964. godine i bili su prvi sastav na ovom području koji je svirao na otvorenom.

Grupa “San“ predstavila se u sastavu Zlatko Ivošević gitara, Miroslav Tajz gitara, Zvonimir Iveković vokal, Krunoslav Majer bas gitara, te Branko Banjac i Krunoslav Ižaković koji su se izmjenjivali na bubnjevima. Grupa je iz Valpova i nastala je iz VIS “Valko“ početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Osim obrada i prepjeva tada najpoznatijih glazbenih hitova imali su i desetak autorskih pjesama, te nekoliko studijskih demo uradaka. Nastupali su na maturalnim zabavama, gitarijadama i na otvorenom. Na koncertu “Zlatni dečki električnih nota” ove godine izveli su svoje autorske pjesme.

VIS “Asteroidi“ zasvirao je u sastavu Boris Karša bas gitara i vokal, Renato Lukić klavijature i vokal, Matija Karša gitara i Krunoslav Ižaković bubnjevi. Sastav je iz Belišća, a osnovan je 1965. godine. Prvi nastup bilježe upravo u Amaterskom kazalištu Belišće, a nastupali su na plesnjacima, maturalnim zabavama i kazališnim programima. Istaknuli su se prepjevima poznatih pjesama na hrvatskom jeziku.

Domaćini događanja, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće predstavili su se u sastavu Zvonimir Iveković gitara i vokal, Željko Čorba bas gitara, Stjepan Jambrović – Štef bubnjevi, Adalbert Gyerek – Bela truba i vokalna solistica Viktorija Bašić. Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće osnovan je 1959. godine na inicijativu tadašnjeg upravnog odbora Amaterskog kazališta, a prvi voditelj bio je maestro Antun Lulić.

Okupljeni sastavi još su jednom oduševili publiku svojom vitalnošću i zaraznom energijom koja s godinama ne blijedi. Plesni ritmovi vratili su izvođače i publiku u mladost. Između ostalog, publika se prisjetila pjesama Elvisa Presleya, Rolling Stonesa, žustrog rock ‘n rolla i nježnih balada.

Po prvi puta program je vodila Ana Paulić, članica Dramskog ansambla Amaterskog kazališta Belišće.

43. Rombergove glazbene večeri donose još dva koncerta, a cijeli program pogledajte na sljedećoj poveznici: https://cks-romberg.hr/43-rombergove-glazbene-veceri/.

Tekst: Tea Glavica, mag.prim.educ., ravnateljica CK Sigmund Romberg
Foto: Darko Jančikić/Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content