Novosti|

Projekt Književne udruge Vers, pod nazivom „Smotra mladenačke poezije“, odnosno „Stihovi iz školske klupe“ na ovom godišnjem savjetovanju akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ proglašen kao jedna od naj – akcija u Hrvatskoj tijekom 2011. godine.

Smotru mladenačke poezije Književna udruga Vers organizira unatrag tri godine, a u okviru smotre izdaje i zbirku poezije „Stihovi iz školske klupe“. Na Smotri mladenačke poezije sudjeluju djeca i mladi do 18 godina iz gotovo cijele Hrvatske, a završna manifestacija, kao i predstavljanje zbirke obično bude oko 21. ožujka, istaknula je predsjednica Versa Kornelija Fešiš, koja je pojasnila kako ovaj datum nije slučajno odabran – osim što je to prvi dan proljeća, tada se obilježava i Međunarodni dan pjesništva.

Sve tri godine manifestacija bila je izuzetno uspješna. Proljetos je sudjelovalo oko 70 mladih pjesnika iz Slavonije i Baranje, ali i šire. Naravno, i ove godine izdana je zbirka „Stihovi iz školske klupe“.

Predsjednica udruge istiće izuzetno zadovoljstvo odazivom mladih autora i njihovim zanimanjem za ovu vrstu stvaralaštva. Oni pokazuju kako je pisana riječ, unatoč modernoj tehnologiji kojom smo okruženi, i dalje živa, samo je treba potaknuti na odgovarajući način, sa velikom željom Versvaca da njihova smotra postane poput Goranovog proljeća u malom.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content