Novosti|

Na prostoru odmarališta Drava u blizini ribičkog doma u Bistrincima ove će subote, 10. prosinca, biti održana jedinstvena manifestacija na našem području. Naime, Udruga športskih ribolovaca Podravac, uz potporu Vijeća Mjesnog odbora Bistrinci i Turističke zajednice grada Belišća organizira prvo natjecanje u pečenju slanine – za sada jednostavno nazvano „Ribička slaninijada“. Ipak, ovo natjecanje nije namijenjeno samo za ribiče, već za sve željne druženja, smijeha, s malo natjecateljskog duha, no još više dobre volje.

Na natjecanje se mogu prijaviti baš svi, veliki i mali, pravne i fizičke osobe, udruge…ne samo s područja grada Belišća i prigradskih naselja, već iz cijele Valpovštine, pa i šire. Do početka tjedna imali smo prijavljeno tridesetak natjecatelja, no prijave još uvijek primamo, doznali smo od Milana Borića, predsjednika UŠR Podravac Bistrinci.

Za sve natjecatelje i zainteresirane za druženje u hladnoj idili odmorišta Drava, pripremljeni su različiti topli napitci, a neće nedostajati i gastro ponude za koju će se pobrinuti članice sekcije „Babuške“ koja djeluje u društvu.

Propozicije natjecanja

Svaki natjecatelj sam treba donijeti komad slanine (200 do 400 grama), začine po želji (luk, paprika i slično), a organizatori osiguravaju drva za vatru, ražnjeve, sjedalice i nagrade. Okupljanje sudionika predviđeno je u 10 sati, dok natjecateljski dio započinje u 11 sati. Stručna komisija će nakon 45 minuta ocjenjivati ispečenu slaninu, te proglasiti pobjednike.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content