Novosti|

Centar za kulturu Sigmund Romberg u suradnji s Glazbenom školom Belišće ponovno organizira klavirski koncert vrhunskog umjetnika. Ovaj put riječ je o pijanistu Konstantinu Krasnitskom, izv. prof. art. Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Koncert koji će se održati u petak, 1. veljače 2019. godine, s početkom u 19 sati u dvorani Glazbene škole u Belišću, a bit će posvećen jednom od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, red.prof.art Davoru Bobiću, i to povodom 50. godine njegova života. Na programu će biti  djela ”Zvjezdano Nebo A.O.97” i ”Pet pokladnih etida”. Ulaz je slobodan.

Konstantin Krasnitski apsolutni je pobjednik, laureat prve nagrade i posebne nagrade publike na 1. Međunarodnom pijanističkom natjecanju EPTA (European Piano Teachers Association) “Svetislav Stančič” u Zagrebu 1999. godine. Dobitnik je nagrade posebnog fonda Predsjednika Republike Bjelorusije Aleksandra Lukašenka 2002. godine. Krasnitski je do sada održao niz solističkih nastupa diljem cijeloga svijeta, i to u Bjelorusiji, Rusiji, Ukrajini, SAD-u, Kini, Tadžikistanu, Turskoj, Italiji, Norveškoj, Danskoj, Hrvatskoj i dr.,  te je nastupio s vodećim orkestrima Bjelorusije i brojnim drugim inozemnim orkestrima. Rodom je iz grada Minska, gdje je na Bjeloruskoj državnoj akademiji stekao naziv “magistra umjetnosti” te nastavio djelovati kao pedagog. Ubrzo je postao gostujući profesor Umjetničke akademije Anyang Normal University u Kini, docent Bjeloruske državne akademije te izvanredni profesor Umjetničke akademije Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Zahvaljujući njegovu dolasku u Osijek, utemeljen je studij klavira na Umjetničkoj akademiji, a mnogi njegovi učenici nagrađivani su na međunarodnim natjecanjima i festivalima.

 

Ravnateljica CK Sigmund Romberg: Tea Kozina, mag.prim.educ.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content