Novosti|

Na međužupanijskom Susretu djece hrvatskih branitelja, održanom u Komletincima kod Otoka, sudjelovalo je oko 400 djece iz Osječko – baranjske, Vukovarsko – srijemske, Brodsko – posavske i Požeško – slavonske županije. S područja OBŽ sudjelovalo je stotinjak djece, a njih 28 s područja Valpovštine se plasiralo na državni susret, što je najveći broj do sada. Program Susreta odvija se u dva dijela. Prvi dio su izlučna natjecanja po regijama, a drugi dio je završno državno natjecanje. UHDDR nositelj je ovog programa, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti glavni je pokrovitelj, a cilj cjelokupnog programa je upoznavanje djece hrvatskih branitelja i stvaranje trajnih međusobnih kontakata.

Djeca osnovnoškolskog uzrasta su se natjecala u malom nogometu, odbojci i graničaru, sudjelovala u likovnoj i glazbenoj radionici, te radionici modeliranja. Što se tiče društvenih igara, djeca su se natjecala u igricama na Playstationu 2, elektronskom pikadu i stolnom nogometu. U slobodno vrijeme između natjecanja organiziran je ručak, te kasnije škola u prirodi, osnove orijentacije, glazbena radionica, prigodne igre, crtanje kredom po pločniku, rađene su ankete i slično.

Iz Osječko – baranjske županije na državni Susret, koji će se održati krajem kolovoza u Umagu (Savudrija), odlazi 53 djece,

REZULTATI

U kategoriji starije djece koja su se natjecala u nogometu, prvo mjesto osvojili je ekipa Belišćana, kojima je voditelj bio Stjepan Mađarić. U ekipi su igrali Ivan Mandić, Mihael Broz, Josip Novoselić, Toni Šabjan, Luka Koprivnjak, Tomislav Jurković, Filip Đuraković i Filip Kupanovac. Prvo mjesto osvojile su i belišćanske odbojkašice – Patricija Plantić, Iva Pernjek, Iva Nađ, Dorotea Jurić, Sena Rakipović, Ina Kovač, Sandra Stubičan i Tea Runje. Voditelj je bio Karlo Kaptalan. Bruno Trbojević iz Belišća bio je prvi u igricama na Playstationu. U elektronskom pikadu u mlađem uzrastu, drugi je bio Leon Barić, Lea Barić je bila treća, a u starijem uzrastu Diana Rogač osvojila je drugo mjesto. Ovoj djeci voditelj je bio Zlatko Rogač. U ostalim disciplinama nije bilo pobjednika iz Valpovštine. U likovnoj radionici bili su najbolji Osječani, u modeliranju su se na državni susret plasirali Osječani i Miholjčani (za obje discipline voditeljica Smiljana Lukić), iz glazbene radionice u Umag putuju djeca iz Bilja i Marijanaca (voditeljica Sanda Rogač), u stolnom nogometu najbolja su bila djeca iz Bilja i Donjeg Miholjca (voditelj Mato Ištvanović), u kategoriji mlađih nogometaša pobijedila je ekipa Marijanaca (voditelj Mladen Dukmenić), dok su u graničaru pobijedili Osječani (voditeljica Sanja Dukmenić).

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content