Novosti|

subotu 15. 9. tridesetak planinara okupilo se na manifestaciji grada Belišća, na 4. Državnom natjecanju u kuhanju čobanca. Bili su podrška svom predstavniku na natjecanju Tomislavu.

I ovaj put on je skuhao vrhunski čobanac. Nije ostvario nagradu žirija, ali je dobio sve pohvale svojih prijatelja planinara. Družilo se uz ukusan čobanac do kasnih večernjih sati.

U nedjelju 16. 9. kako je dogovoreno, jedni kod mosta, drugi kod svetišta Sv. Ane došli su na start staze BPPP-a.  Manja grupa od mosta na Dravi je imala dulju dionicu puta, pa je pristigla nešto kasnije, a druga grupa je stigla za nešto više od sat vremena do odmorišta pokraj Drave. Vrijeme je bilo sunčano, a kroz polje i šumu već se osjete mirisi jeseni. U skupini  je bilo i troje djece koji su uživali u ovom lijepom okolišu. Kada se vatra na ognjištu razbuktala pristigla je i grupa s dulje staze, pa ih je bilo ukupno 16. Ubrzo se širio miris planinarskih delicija. U sjeni drveća i za novim stolovima uživalo se u jelu i druženju. Nakon odmora su se uputili u potragu za gljivama sunčanicama i vrganjima. U kasnim poslijepodnevnim satima nakon druženja na odmorištu vraćali su se stazom pokraj bare Jugovače.

Još jedan lijepi vikend ostaje u sjećanju, a za slijedeći planiraju i pozivaju sve zainteresirane za ugodnu šetnju 23. rujna kako bi obilježili Međunarodni dan bez automobila, kada će za sve organizirati laganu i ugodnu šetnju iz Belišća u pravcu BPPP-a.

 

Tekst i fotografije: Nada Donković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content