Novosti|

U petak 14. rujna 2018. godine svečano je obilježen Dan župe i Dan Općine Sveti Križ Začretje, gdje je kao predstavnik Grada Belišća sudjelovao i Milan Zamaklar, potpredsjednik Gradskog vijeća. Slavlje je započelo koncertom Puhačkog orkestra „Ivo Tijardović“ Ciglenica Zagorska koji je održan  ispred zgrade Općine. Nakon toga, u zgradi Općine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Sveti Križ Začretje na kojoj  je načelnik Marko Kos dao kratko izvješće o poslovanju Općine u proteklom periodu nakon čega su uručena javna priznanja Općine za 2018. godinu.

Nazočnima su se obratili upravitelj župe Uzvišenja Svetog Križa vlč. Vladimir Drnetić,  dječja načelnica Hana Iva Zubić, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelo Ferek – Jambrek, u ime Grada Belišća – potpredsjednik Gradskog vijeća Milan Zamaklar, a u ime gradonačelnika i načelnika susjednih jedinica lokalne samouprave gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.

Uz prisustvo brojnih svećenika iz susjednih župa svetu misu  u Župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa predvodio je vlč. dr. Mislav Kutleša, profesor na KBF-u u Zagrebu. Po završetku mise na prostoru ispred crkve organiziran je prigodni domjenak i zajedničko druženje  za sve građane i uzvanike.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content