Novosti|

Sinoć, 2. studenog 2016. godine, u prekrasnom ambijentu Glazbene škole u Belišću održan je Jesenski koncert klavirskog odjela Glazbene škole Valpova i Belišća.

Mnogobrojnoj publici svoje umijeće sviranja predstavilo je tridesetak učenika, a na samom početku sve prisutne pozdravila je voditeljica dislociranog odjela Glazbene škole Belišće Tihana Ivanović te je učenicima poželjela puno uspjeha i sreće u budućem radu.

Već tradicionalno učenici na ovom koncertu, pred svojim roditeljima i ostalom mnogobrojnom publikom, pokazuju kako su marljivo krenuli u novu školsku godinu. Poseban je to doživljaj za početnike koji po prvi puta hrabro stanu pred prepunu dvoranu i muziciraju. Ovi koncerti nisu samo atraktivni, nego i iznimno korisni jer učenici sami, ali i roditelji, prate rast i napredak kroz godinu, oni  stariji svojim sviranjem motiviraju mlađe, uči se o kulturi ponašanja na koncertima, druži se i uživa, a što je dokazala i publika nagradivši izvođače gromkim pljeskom. Bilo je prekrasno vidjeti ponos na licima izvođača, ali i njihovih roditelja što s pravom nose jer svoje slobodno vrijeme provode u Glazbenoj školi i stječu neprocjenjiva znanja i odgoj.

Novi prostori Glazbene škole u Belišću otvoreni su prije godinu dana u zgradi koja je obnovljena u opsežnom projektu povećanja energetske učinkovitosti stare zgrade Gradske uprave te od tada učenici i njihovi profesori imaju adekvatne prostore za održavanje nastave, ali i nastupa i koncerata.

Sljedeći Jesenski koncert odjela gitare, tambure, violine i puhača najavljen je za utorak, 8. studenog u 17.30 sati u kapelici dvorca Prandau Normann.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content