Novosti|

Danas je gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem te drugim suradnicima, direktorom Hidrobela Andrejom Bičkom, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i prostorno planiranje Ljiljanom Žigić te pročelnicom Upravnog odjela za komunalno-stambene djelatnosti i uređenje naselja Katom Budimir Varžić, boravio u tvrtki Harburg-Freudenberger Belišće na radnom sastanku te kratkom obilasku proizvodnih pogona.

Gradonačelnika sa suradnicima primio je član Uprave tvrtke HF Zoran Uranjek s prokuristima, voditeljicom ljudskih resursa Sanjom Foder i voditeljem nabave Daliborom Perkovićem, te s voditeljem novog odjela za upravljanje objektima Željkom Vedernjakom i stručnim suradnikom u odjelu Krunoslavom Černošekom.

Na sastanku je posebno istaknuta izvrsna suradnja između Gradske uprave i tvtke HF Belišće te istaknuta želja da se takva suradnja nastavi i dalje. Gradonačelnik je naglasio kako će Gradska uprava i u buduće biti spremna za pomoć svim gospodarstvenicima i poduzetnicima, tako i Harburg-Freudenbergeru. Zoran Uranjek ponosno je istaknuo činjenicu kako je HF Belišće u Osječko-baranjskoj županiji treći po prihodima dobiti te broju zaposlenih, dok je u Republici Hrvatskoj 11. tvrtka po izvozu. Najavio je i planove tvrtke za sljedeću godinu – velika ulaganja u nove proizvodne pogone i nove najmodernije strojeve što će dakako uroditi i povećanjem broja zaposlenih. Trenutno je u HF-u zaposleno 640 osoba.

Od strane domaćina stigla je i inicijativa za pokretanjem Radničkih sportskih igara koje već imaju svoju tradiciju u Belišću. Gradonačelnik Burić pohvalio je inicijativu te dodao kako će podržati projekt, koji će dobiti još veći značaj u sljedećoj godini kada će Belišće nositi titulu Europskog grada sporta.

Nakon konstruktivnog sastanka, domaćini i gosti obišli su tvornicu, odnosno njezine pogone.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content