Novosti|

U ponedjeljak, 2. ožujka 2020., u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg održana je pretpremijera predstave za djecu “U našemu šumarku”. Predstava je izvedena u sklopu projekta “Jasno i Čisto” koji provode Grad Belišće i Općina Marijanci, a koji je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkuretnost i kohezija 2014. – 2020.

U organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće Dječji dramski ansambl Amaterskog kazalište Belišće pred prepunom dvoranom učenika Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće i Područnih škola Veliškovci i Vinogradci pretpremijerno je izveo ovu edukativnu predstavu ekološke tematike.

Autorica je teksta Ljiljana Silađi, a zajedno sa Snježanom Šulentić potpisuje i režiju. Članovi Dječjeg dramskog ansambla, koji su oživjeli priču o odnosu životinja, ljudi i prirode, su: Gabriela Talić, Julianna Popović, Lora Pandurić, Marisa Petranović, Iva Šafran, Emanuela Balog, Nora Pastulović, Mirjam Šipek, Emily Maras, Julijana Bajtl, Lana Božer, Matea Miljković, Rebeka Kardoš, Adriana Uskoković, Gloria Popović i Krešimir Petrović. Za kostimografiju i scenografiju zaslužne su djelatnice Centra za kulturu Sigmund Romberg Bojana Rečica i Tea Glavica, a za izradu kostima djelatnica Centra za kulturu Brankica Milišić-Zečević. Oblikovatelj tona bio je Zvonimir Iveković, a oblikovatelj svjetla Dominik Špoljarić. Za fantastičnu šminku bila je zadužena Valentina Gyerek Pavlović.

Ova edukativna predstava poslala je snažnu poruku mladoj publici o važnosti propisnog odlaganja smeća i čuvanja prirode u kojoj živimo. Mladi glumci pokazali su veliki talent u svojim glumačkim izvedbama, što su potvrdili i osnovnoškolci u publici. Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković nakon izvedbe podijelila je ansamblu prigodne poklone, a poklončiće – 3D puzle s motivima životinja iz predstave, dobili su i svi posjetitelji.

Svečana premijera ekološke predstave “U našemu šumarku” održat će se u srijedu, 18. ožujka 2020., s početkom u 19 sati, u sklopu 42. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje. Ulaznice se mogu rezervirati u Centru za kulturu Sigmund Romberg, a cijena iznosi 15 kuna.

Tea Glavica, mag.prim.educ., ravnateljica CK Sigmund Romberg
Fotografije: Bojan Molnar

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content