Novosti|

U subotu, 8. listopada 2022. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg, izvedena je interaktivno – edukativna predstava za djecu “Botaničari” Teatra to go iz Osijeka u okviru Djačjeg tjedna. Ovo je ujedno bila i posljednja predstava 2. Mjeseca komedije u Belišću.

Glumci Ivan Pokupić i Goran Smoljanović svojom zanimljivom i humorističnom izvedbom, oduševili su najmlađu belišćansku publiku. Djeca su sudjelovala u kreiranju cijele priče i na taj način aktivno sudjelovala u predstavi te postali pravi znalci o očuvanju okoliša. Između ostalog pomagali su glumcima u “borbi s plastičnim vrećicama”, a na kraju su svi zajedno pjevali i plesali.

Predstava “Botaničari” je interaktivno – edukativna komedija o običnim ljudima koji postaju eko junaci. Pronalaskom sjemenki drevne biljke imena Maximus Botanicus, botaničar Florijan Stolisnik i njegov vjerni pomoćnik vrtlar Borko kreću u misiju spašavanja zemaljske kugle od ekološke katastrofe i sigurne propasti. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu. Tek u suradnji s publikom naši junaci pronalaze rješenja i to u recikliranju, prenamjeni i sortiranju otpada kako bi pripremili mjesto za uspješnu sadnju tako bitne biljke. Ključ avanture je pronaći vlastiti način kako očuvati okoliš. Autor i redatelj predstave je Goran Smoljanović.

Voditeljica galerijsko-izložbene djelatnosti: Katarina Bošnjak, prof.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content