Novosti|

Građani Belišća mogu od 13. veljače 2020. pogledati dvadeset fotografija u Kazališnoj kavani u Belišću. Autori fotografija su članovi fotokluba Valpovo.

Izložba je izbor od 348 fotografija, a za printanje u formatu 50 x 70 cm izabrano je 25 radova. Fotografije za printanje pripremili su Veljko Čvagić i Dragan Francuz.

Izabrana tema bila je kontrasti.

Sama riječ KONTRAST je sinonim za suprotnost, odnosno naglašenu različitost. To znači da najmanje dva elementa moramo staviti u odnos suprotnosti. Postoji nekoliko osnovnih kontrastnih mogućnosti a to su: po veličini, obliku, boji. Kontraste možemo tražiti i u uspoređivanju razlika: veliko-malo, visoko-nisko, dugo-kratko, mršavo-debelo, jedno-mnogo, oštro-tupo i tako dalje. Također je vrlo važno razmotriti: kontrast boje prema boji, kontrast svijetlo-tamno, kontrast toplo-hladno, komplementarni kontrast, kontrast kvalitete i kontrast kvantitete. Svi ti odnosi nam mogu poslužiti za kontraste u fotografiji.

Tema zahtijeva dosta razmišljanja, znanja i kreativnosti, te zasigurno pripada u jednu od onih „teških tema“.

Nadamo se da su članovi fotokluba „savladali“ KONTRASTE, a vi ćete, naša uvažena publika, biti kao i uvijek, svojim kritičkim komentarima korektiv kvalitete izloženih fotografija.

Dragan Francuz, tajnik

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content