Novosti|

Tijekom listopada održan je Šesti Međunarodni kazališni festival u Belom Manastiru. Festival, koji je važan kulturni događaj ovog grada, okupio je 12 najboljih kazališnih kuća iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ivica Koprivnjak zastupao je Amatersko Kazalište Belišće s monodramom „ Đuka Begović“. Za svoju izvedbu ove monodrame Koprivnjak je do sada nekoliko puta nagrađivan (festivali kazališnog stvaralaštva u Slavonskom Brodu i Belom Manastiru). I ovoga puta kući se nije vratio praznih ruku. Ivica Koprivnjak ponovno je proglašen najboljim glumcem na festivalu, te je dobio posebno priznanje za 50 godina uspješnog rada u kazališnom amaterizmu.

Donosimo dio kritike njegove izvedbe monodrame: „Osebujni karakter seoskog bećara, Đuke Begovića, kojeg ni trinaestgodišnja robija nije slomila u mjeri da ne bi bio svjestan svoje unutrašnje slobode, Koprivnjak je razradio i do u tančine uspio prenijeti publici. Tako je njegova tragična sudbina propalog seoskog bećara i švalera, nekada nesputanog temperamenta koji nije mario za pravila i konvencija tipične seoske patrijarhalne sredine s kraja 19. stoljeća, ponovo poslala društvenu poruku. Ipak, čini se, kako je dramskim tekstom, ali još više snažnim Koprivnjakovim glumačkim talentom, poslana i filozofska poruka o ljudskom duhu koji i kada je tijelo satrano, može biti jak i nesalomljiv, slobodan i neobuzdan.“

Amatersko kazalište Belišće ove godine obilježava 110. godina dramskog i glazbenog stvaralaštva u Belišću (1905.-2015.) te se s pravom može reći da su uvijek bili u vrhu dramskog amaterizma. Ivica Koprivnjak najbolji je primjer kako se radom, voljom i upornošću može postići ono najviše – biti najbolji u svome poslu. Iz Amaterskog kazališta poručuju kako vjeruju da će Koprivnjak i dalje nastaviti osvajati vrijedne nagrade te ih s ponosom predstavljati.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content