Novosti|

Na temelju Plana aktivnosti i obveza prema Vatrogasnoj zajednici grada Belišća, dana 14. studenog 2015. godine DVD Tiborjanci kao domaćin sa susjednim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Veliškovci u 15 sati održalo je taktičku vježbu u mjestu Tiborjanci.

U zajedničkoj taktičkoj vježbi sudjelovali su operativni članovi DVD-a Tiborjanci i DVD-a Veliškovci korištenjem vatrogasne tehnike, kombi vozila i traktorske cisterne “Belje”, gdje su korištenjem četiri mlaza vode gasili požar otvorenog prostora – odlagalište otpada. S obzirom da je postavljeni požar bio raširen na četiri odvojena dijela, dva požarišta na istočnom dijelu gasili su pripadnici DVD-a Tiborjanci s dva mlaza vode, a dva požarišta na zapadnom dijelu gasili su pripadnici DVD-a Veliškovci s jednim mlazom pjene i jednim mlazom vode.

Vježba je u cijelosti uspjela, a istu je nadzirao zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić. Ujedno valja pohvaliti dobru suradnju DVD-a Tiborjanci i DVD-a Veliškovci te uzjamanu pomoć u različitim vatrogasnim aktivnostima.

U sklopu navedene aktivnosti obavljen je stručni nadzor vatrogasne postrojbe DVD Tiborjanci od strane zapovjednika Čovčića, gdje je uvidom u stanje vatrogasne tehnike, skupne opreme, osobne opreme, način organiziranja i pripravnosti u slučaju intervencija i ostalo, konstatiralo sa zadovoljavajućom ocjenom.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content