Novosti|

U nedjelju, 15. studenog 2015. godine, započela je 5. sezona Gradske kuglačke lige, a time je odigrano i 1. kolo. Ovogodišnju sezonu, kao i prve tri organizira KK Belišće uz pokroviteljstvo Grada Belišća i Zajednice športskih udruga grada Belišća. U ligi se natječe 7 ekipa: Babuške, Gradska kavana Valpovo, No Name Belišće-Valpovo, PPK Bazinga, Star Trek, Umirovljenici Valpovo i Veterani Bel-a.

Sustav natjecanja i propozicije primjenjuju se prema službenom pravilniku HKS-a za kuglanje na 9 čunjeva, s razlikom što je natjecanje prilagođeno isključivo rekreativcima te se baca 60 umjesto 120 hitaca, a ekipa broji 4 natjecatelja s isto toliko zamjena. Dopuštene su muške, ženske i mješovite ekipe. S obzirom da ima 7 ekipa svaki tjedan jedna je slobodna, te ukupno ima 12 kola (dvokružni liga sistem). Ekipa za pobjedu dobiva 2 boda prema čemu se utvrđuje i poredak. U slučaju jednakog broja bodova bolja je ekipa s više ekipnih poena, potom set poena i ukupno srušenih čunjeva.

Također se vodi i statistika za najboljeg igrača i igračicu, a za konačni poredak potrebno je odigrati najmanje 70% utakmica (8,5). Tu se gleda prosjek svih odigranih utakmica. U slučaju jednakog prosjeka bolji je onaj tko ima bolje čišćenje, potom manje promašaja i na kraju najbolji pojedinačni rezultat.

Najbolje ekipe i pojedinci na kraju sezone nagradit će se prigodnim nagradama i medaljama.
Sve rezultate, statistiku, propozicije i ostale informacije za ligu možete pratiti putem web stranice www.gkl.belisce.eu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content