Novosti|

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Belišća, u organizaciji grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, u subotu, 6. svibnja 2023. godine održana je 7. po redu manifestacija “Gastro fest” u Etno selu Bocanjevci. Manifestacija je okupila je mnoštvo kuhara, izlagača, predstavnika udruga  i gospodarskih subjekata.

Manifestaciju je otvorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uz prigodne riječi dobrodošlice, a nakon toga je uslijedio nastup Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća.

Osim kuhara iz Slavonije i Baranje, i ove su godine sudjelovali i predstavnici grada Biograda na Moru koji su se predstavili gastro specijalitetom tunom na gradele. Posebno iznenađenje priredile su nam naše sugrađanke iz Ukrajine koje su pripremile ukrajinske specijalitete, a ove godine su nam se pridružili i dragi nam gosti iz Vionice, Bosna i Hercegovina.

Gastro fest je i ove godine bio natjecateljskog karaktera te je komisija u kojoj su bili zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, direktorica Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca Melia Vidaković i predsjednik Udruge „Kotličari“ Belišće Josip Vučetić, odlučila kako je najukusnije jelo skuhala ekipa Policijske postaje Belišće, drugo mjesto je pripalo Društvu energetičara Belišće, a treće ekipi “Hladno pivo”. Ocjenjivao se i najuređeniji stol, a najbolje ocjene dobila je Udruga miholjačkih kuhara u kotliću “Kupusari”, drugo mjesto osvojila je Muška pjevačka družina “Bocanjevački pajdaši”, a treće OPG “Jovanovac Marica”. Ove godine su dodijeljena priznanja za sudjelovanje i posebnu prezentaciju OPG-u Mihaljević, Dominiku Andrakoviću, Udruzi umirovljenika policije branitelja Valpovštine, Matici umirovljenika grada Belišća i Udruzi Sv. Vinka Paulskog, Konferencija sv. Josipa Radnika Belišće.

Tijekom dana sve sudionike Gastro festa i posjetitelje zabavljao je tamburaški sastav “Čuvari noći”, a program je vodila Monika Đogaš. Na usluzi su svim zainteresiranima bili i članovi Konjogojske udruge Valpovštine koji su posjetiteljima omogućili jahanje na konjima.

U poslijepodnevnim satima održan je nastup pjevačkih skupina: MPS „Veseli Šokci“ iz Slavonskog Broda, MPS KUD-a „Mijat Stojanović“ iz Babine Grede,  HKUD „Sveti Marko“ iz Vionice, Zbor Matice umirovljenika grada Belišća te ŽVS „Bocanjevčanke“ i MPD „Bocanjevački pajdaši“ iz Bocanjevaca.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content