Novosti|

Predstavnici Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su tijekom proteklog vikenda u Makarskoj na 23. Svehrvatskim športskim igrama invalida Domovinskog rata (23.SŠNIDOR-u) koje je održano pod Visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvo Splitsko-dalmatinske županije i Grada Makarske.

Ovo tradicionalno natjecanje invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske koje se održava od 1993. godine pod motom “Za Hrvatsku – zajedno u ratu, zajedno u miru” na koje je stiglo preko 1000 hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata županijskih zajednica udruga HVIDR-a u RH i HVIDR-a HVO Herceg-Bosne koji su se natjecati u 10 invalidskih športskih disciplina, odnosno 28 športskih natjecateljskih kategorija u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u Gradskoj sportskoj dvorani u Makarskoj otvorio je njezin izaslanik posebni savjetnik za hrvatske branitelje Ante Deur, a blagoslovio msgr. Pavao Banić.

Po drugi puta članovi Udruge HVIDR-a Belišće u sastavu Tomislav Lovrić, Tomislav Ćutuk i Zlatko Janković osvojili su 1. mjesto u stolnom tenisu.

U sklopu igara održan je i 17. Redovni izvještajno – izborni Sabor HVIDR-a RH u sklopu kojega je održana i tribina na kojoj je Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved predstavio prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Na povratku kući predstavnici Udruge HVIDR-e Belišće obišli su svetište Međugorje – mjesto molitve i pomirenja Kraljice Mira i grad Mostar gdje su odali počast i zapalili svijeću podno Spomen-križa poginulim hrvatskim braniteljima RH i HVO-a Herceg-Bosne.

Tekst i foto: Pavo Milekić, predsjednik Udruge HVIDR-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content