Novosti|

Kao i do sada belišćanski planinari su bili sudionici planinarske manifestacije „Kutjevačko Martinje“ u Kutjevu.

U nedjelju 11. studenoga u 8,30 autobus s 52 belišćanskih planinara i izletnika uputio se u pravcu Kutjeva.

Planinarsko društvo „Vidim“ Kutjevo i Grad Kutjevo organiziraju već godinama ovu manifestaciju, koja okuplja najveći broj planinara i izletnika u Hrvatskoj. Ove godine okupilo se više od 100 planinarskih društava iz svih krajeva Hrvatske i brojni planinari iz BIH-procjenjuje se da je bilo oko 3000 sudionika. Susreli smo se s brojnim planinarskim prijateljima iz drugih društava Hrvatske, kao i našim uvijek dragim planinarima iz BIH.

Domaćini su se, kao i uvijek, iskazali u dobroj organizaciji i gastronomskoj ponudi. Naša grupa se razišla i priključila na različite staze pod vodstvom domaćih vodiča. Staze nisu bile zahtjevne i bilo je potrebno 1 do 4 sata hoda.  Nakon okrijepe i pozdravne riječi, duge i vesele kolone planinara  krenule su kroz vinograde i šumu prema zacrtanim točkama. Sunce, lagani vjetrić, ljepota šume i predivni pogledi s visine doprinijeli su ugodnom raspoloženju.

Po povratku sa staza, u vinogradu i u prostoru svoje vinarije poznati vinar Krauthaker je svima ponudio na kušanje svoje mlado vino graševinu dok je u  gradu već počeo zabavni dio programa na pozornici na Trgu graševine.  Trgom se širio miris ukusnih delicija i vina.

Naša grupa je po dogovoru u 17 sati krenula kućama, a oni koji su došli automobilima još su ostali uživati u veselju i druženju.

Tekst i fotografije: Nada Donkovi

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content