Novosti|

Predstavnici grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća predvođeni zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem i voditeljicom ureda Turističke zajednice grada Belišća Janjom Čeliković sudjelovali su na međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza “Interstas 2018” koja se održavala od 7. do 9. studenog u Solinu.

Na prijedlog Povjerenstva i F.E.S.T./ Europska federacija turističkih novinara”, TURISTIČKOJ ZAJEDNICI GRADA BELIŠĆA dodijeljena je međunarodna turistička nagrada – Zlatni Interstas 2018.  Za vrlo zapaženo postignuće rasta i razvoja turizma Belišća“, a voditeljici ureda Turističke zajednice grada Belišća gospođi JANJI ČELIKOVIĆ dodijeljeno je Posebno priznanje – 25. Interstas 2018. Za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Belišća, time i doprinosu prezentaciji i brendiranju kontinentalnog turizma Hrvatske“.

Na jubilarnom 25. INTERSTAS 2018, od ukupno 141 predloženog individualnog i kolektivnog kandidata iz 29 zemalja svijeta, od 78 kandidiranih, 57 ih je nominiranih za neku od nagrada. Od toga je 35 odabranih Laureata iz pet različitih kategorija iz ukupno 9 zemalja, Hrvatske i svijeta. Laureati su svojim turističkim programima, ponudom i  prezentacijom, stručnim, znanstvenim projektima te aktivnim doprinosom kroz kulturu i sport u funkciji promicanja i unaprjeđenja turizma, zavrijedili dodjelu im uglednih međunarodnih turističkih nagrada.

Direktorij INTERSTAS-a i Glavni odbor FEST-a, temeljeno na prispjelim kandidaturama od strane međunarodnog Povjerenstva turističkih novinara, iz pet različitih kategorija, s obrazloženjem za svakog pojedinca i organizaciju, odlučili su o Laureatima 2018. te su im dodijelili prestižne međunarodne turističke nagrade; 11 POSEBNIH PRIZNANJA INTERSTAS, 11 POVELJA FEST, 11 ZLATNIH INTERSTAS-a, 1 posebnu nagradu „Dr. Lucija Čikeš“ i Certifikat KEA-CRO za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET – CiB 2019.

INTERSTAS je jedinstvena manifestacija ove vrste u domeni turizma, turističkog filma i krajobraza, a održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Tekst i fotografije: Mirjana Klen, Turistička zajednica Grada Belišća

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content