Novosti|

Nedjeljni, jesenski i sunčani dan belišćanski planinari su proveli na Krndiji. 

Slijedi njihov izvještaj:

U organizaciji HPD „Sunovrat“ Đurđenovac održao se skup planinara pod nazivom „Krndijom do zdravlja“. Ovaj jesenski skup planinara na Krndiji organizirali su našički planinari i neko vrijeme je izostao pa su tradiciju nastavili đurđenovački. Na skup se odazvalo pedesetak planinara.

Bile su predviđene tri staze poznatog izletišta Staklana, a krajnji cilj je planinarska kuća „Tivanovo“ u Gazijama. Jedna grupa je krenula s predviđene početne točke, a većina je vozilima došla u Gazije. Nakon više od tri sata hoda i izmjerenih više od deset tisuća koraka došli smo do cilja. Sve je proteklo u ugodnom raspoloženju kao i inače i bez obzira na promjenu pravca opravdali smo cilj ovog  izleta.

Vrativši se u prostor kuće Tivanovo zatičemo i dvoje naših članova s najmlađim sudionikom (7 godina), koji su uživali u nešto kraćoj šetnji šumom i područjem oko kuće. Na vatri pripremamo planinarske delicije i dočekujemo planinare iz pravca Staklane. Nastavljeno je ugodno planinarsko druženje do kasnih poslijepodnevnih sati.

Na kraju pozdrav s našim uvijek ljubaznim domaćinom Tivanom i povratak kućama.

Najvažnije od svega: naš najmlađi sudionik bio je zadovoljan izletom i najavio je da će ozbiljno razmisliti o učlanjenju u planinarsko društvo i nastaviti s planinarenjem.

Ove lijepe jesenske dane želimo maksimalno iskoristiti pa već iduću nedjelju planiramo izlet na Dilj.   11.11. planiramo tradicionalni izlet „Martinje u Kutjevu“ za veći broj sudionika. Ovim putem pozivamo planinare i zainteresirane izletnike da se prijave do 19. 10. kako bismo mogli angažirati autobus.

Prijaviti se za izlet možete našim vodičima izleta:

Goran Maričić-098 252 676,

Mila Andrić o98 937 9960 ili

tajnici Nadi Donković 098 822 572.

 

Nada Donković, tajnica HPD Belišće

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content