Novosti|

Dok su vodiči HPD „Belišća“ bili na Papuku na vježbi, u planinarskom domu Lapjak petnaest planinara odlučilo je provesti lijep jesenski dan pokraj Drave na BPPP-u.

Slijedi njihov izvještaj:

Vodiči planinarskog društva odradili su redovitu vježbu za vodiče, kako bi produžili licencu. Vođenje planinarskih izleta nije mala odgovornost pa se treba permanentno usavršavati. Na našu stazu možemo i bez vodiča, jer je većini dobro poznata, stoga smo u 10 sati krenuli od svetišta Sv. Ane stazom kroz polje i šumu, pokraj bare Jugovače do našeg odmorišta kod Drave.  Vrijeme je ugodno uz nešto jači topli vjetar. Šuma je u prelijepim jesenskim bojama. Po dolasku na odmorište jedni pripremaju vatru, a drugi čiste stolove i klupe. Dio ekipe odlazi Vorihovim putem do vodocrpilišta. Prelijep je pogled na Dravu, čiji je vodostaj nizak, pa se uz obalu mogu vidjeti pješčane površine. Po povratku pripremamo na vatri razne delicije. Nastupilo je ugodno druženje uz neizostavne šale do poslijepodneva. Povratak je bio istom stazom, a dio ekipe je malo dublje skrenuo u šumu u potrazi za gljivama sunčanicama. Gljive je suša usporila ili uništila- no nije bilo uzalud, ugođaj u šumi sve je nadoknadio.

Kod svetišta Sv. Ane smo se svi okupili i zadržali gotovo do sumraka. Sjedili smo ovdje milovani toplim vjetrom s pogledom na prostrano zeleno polje žita, na šumu obojanu jesenskim bojama, a u daljinu pogled je dosezao sve do Krndije.

Još jedan lijep izlet je iza nas, a sljedeći je već 11. 11., Martinje u Kutjevu.

 

  Tajnica Nada Donković

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content