Novosti|

Gradu Belišće odobren je još jedan značajan projekt restauracije spomen-vlaka popularnog „Ćire“ te izrada projektne dokumentacije za izgradnju pristaništa za riječna plovila u Belišću na rijeci Dravi.

Partneri na projektu su grad Barcs iz Mađarske kao vodeći partner i Lučka uprava Osijek.

Sveukupna vrijednost projekta iznosi 1.603.240 eura.

Za Grad Belišće posebno je važno što je ovim projektom obuhvaćena kompletna restauracija spomen-vlaka stare Slavonsko-podravske željeznice iz Gutmannovog vremena, popularnog „Ćire“, koji obuhvaća lokomotivu i 5 vagona, te njegovo postavljanje na prostoru u blizini zgrade Gradske uprave na križanju Željezničke ulice i Ulice S.H.Gutmanna sa izgradnjom nadstrešnice. To će zasigurno biti jedna nova kulturno-turistička atrakcija u gradu. Vrijednost ovog dijela projekta je 447.084 eura.

Dodatna vrijednost ovog projekta za Grad Belišće nalazi se i u činjenici da je partneru Grada Lučkoj upravi Osijek odobreno 155.866,00 eura za izradu projektne dokumentacije za izgradnju pristaništa riječnih plovila u Belišću na obali rijeke Drave te izradu studije u svrhu razvoja prekograničnog riječnog turizma i turističke putovanje rijekom Dravom.

Važno je istaknuti kako je ovaj projekt ocijenjen najboljim projektom u ovom natječaju Prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska u programu turističkih atrakcija!

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content