Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće obavještava građane grada Belišća i prigradskih naselja, kao i sve ostale zainteresirane, da otkazuje zadnje dvije aktivnosti u programu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige. Sve lošija epidemiološka situacija spriječila je realizaciju tih aktivnosti, unatoč svim nadanjima belišćanskih knjižničarki da će se ipak moći održati.

Riječ je o aktivnostima koje su se trebale održati idući tjedan. Tako se u srijedu, 11. studenog 2020., trebalo održati predstavljanje zbirke poezije „Ledina Labova“, istaknutog lokalnog pjesnika Joze Bogdanovića iz Narda. To je njegova nova, druga po redu, pjesnička zbirka koja je objavljena u izdanju valpovačkog ogranka Matice hrvatske. Zbirka je to koja zaslužuje biti predstavljena i u Belišću pa će Knjižnica, prvom mogućom prilikom, ponovno organizirati njezinu promociju. Odmah u četvrtak, 12. studenog 2020., bilo je predviđeno svečano otvorenje izložbe Allunga nakita nekadašnje novinarke Sanje Račić iz Osijeka. Krajem 2018. godine ona je zakoračila u poduzetničke vode i otada uspješno razvija vlastiti brend nakita pod nazivom Allunga. To je nakit inspiriran svjetonazorom Aboridžina iz čijeg jezika i potječe naziv allunga što znači sunce. Sanja je imala veliku želju doći u Belišće i predstaviti sebe i svoj rad, no nažalost zbog ozbiljnih zdravstvenih problema morala je otkazati svoje gostovanje. Knjižničarke Gradske knjižnice i čitaonice Belišće nadaju se da će Sanja čim prije biti u mogućnosti Belišćanima pokazati svoj nakit.

Detaljnije obavijesti o ovim aktivnostima, ali i o svim drugima koje Knjižnica planira, mogu se pratiti na  web i Facebook stranici Knjižnice te u lokalnim medijima.  

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Sanja Račić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content