Novosti|

Danas je u prijepodnevnim satima gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa suradnicima održao radni sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge radničkih sindikata na čelu s predsjednikom HURS-a Ozrenom Matijaševićem, koji se jutros sastao sa Zlatkom Safkinom, predsjednikom belišćanskog sindikata Stvarnost i njegovim suradnicima.

O tome kako vidi gospodarsku situaciju u Belišću, predsjednik HURS-a Ozren Matijašević kaže kako je se stanje unatrag tri godine značajno popravilo, za što je zaslužan trud i odricanje te znanje zaposlenika tvrtki na belišćanskom području, ali i zalaganje lokalne samouprave.

U gospodarstvu Hrvatske koje se od 2008. godine rastače, kaže Matijašević, više je nego pohvalno da u belišćanskoj gospodarskoj zoni postoji preko 2.000 radnih mjesta i to u izvozno orjentiranoj industriji. Osim toga, i po statističkim pokazateljima vidljivo je da Belišće prednjači u Slavoniji i Baranji po zapošljavanju, dok se u cijeloj Hrvatskoj nezaposlenost povećava.

Predsjednik HURS-a Ozren Matijašević pohvalio je rad belišćanske Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem, naglasivši da se samo sinergijom lokalne samouprave, uz znanje i stručnost zaposlenika te potporu socijalnih partnera, može mijenjati pesimizam koji je zavladao Hrvatskom.

O tome što ovakve pozitivne riječi Hrvatskog radničkog sindikata znače za Belišće, gradonačelnik Dinko Burić govori da ga raduje što je prepoznata pozitivna klima u Belišću, čime je naš grad dokazao da se samo zajednički mogu stvarati nove vrijednosti. Gradonačelnik Burić je i ovom prilikom rekao kako Gradska uprava nije najvažniji čimbenik za pozitivne pomake, nego su to poduzetnici, oni koji ulažu u gospodarstvo i koji stvaraju nova radna mjesta. Istaknuo je tu i ulogu sindikata, koji bdije nad uvjetima u kojima rade radnici, ne zadovoljavajući se onim što imamo, već težeći da bude još bolje.

-U Gradu primamo svakoga tko je spreman pomoći gospodarstvu Belišća, Valpovštine, Županije odnosno Slavonije i Baranje. Samo zajedničkim nastojanjima poslodavci, radnici, sindikati i gradska uprava mogu pomicati gospodarstvo na bolje, kaže gradonačelnik Belišća.

Gradonačelnik Dinko Burić ovom je prilikom s neskrivenim zadovoljstvom najavio dolazak stranih investitora u Belišće sredinom ožujka, najavljujući ulaganja ne samo u papirnu i strojarsku industriju, nego i u energetiku.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content