Novosti|

Danas, 20. veljače 2017. godine, s početkom u 13 sati, u predvorju zgrade Gradske uprave Grada Belišća otvorena je izložba kreativnih dječjih radova na temu solidarnosti u sklopu projekta „Europe Just in Time“.

Događaj je započeo okupljanjem djece iz Dječjeg vrtića “Maslačak” i učenika Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće u Velikoj vijećnici Grada Belišća gdje je na početku nazočnu djecu i goste pozdravila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković koja je i iznijela najvažnije informacije o navedenom projektu. Naime, „EUROPE JUST IN TIME“ projekt je odobren od strane Europske komisije u okviru europskog programa “Europa za građane 2014-2020”. Partneri na projektu, općine i gradovi, Cerrione (Italija), Villerest (Francuska), Dorohoi (Rumunjska), Belišće (Hrvatska), Tahanovce (Slovačka), Sandigliano (Italija), Ponderano (Italija) i Borriana (Italija), svaki u svome mjestu, organizirali su natječaj za djecu na temu solidarnosti, a što je jedna od vodećih aktivnosti projekta. To je bila prilika za djecu i učenike za izraziti svoje mišljenje, ideje i misli o značenju i temi europskog građanstva i solidarnosti, velikodušnosti, uzajamnosti i temeljnih vrijednosti Europske unije. Zamjenica gradonačelnika zahvalila je svima na sudjelovanju na natječaju te poželjela najmlađima i daljnje uključivanje u zajedničke projekte Grada i njihovih ustanova.

Prisutne je pozdravio i ravnatelj Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće Darko Kovač, a događanju je nazočio i ravnatelj Dječjeg vrtića “Maslačak” Zdenko Glasovac. Nakon uvodnih riječi i pozdrava, nastavnica engleskog jezika u OŠ Ivana Kukuljevića i Područnoj školi Veliškovci Anna Maria Popović prikazala je prezentaciju na temu europskih vrijednosti koja će biti prikazana i na zajedničkom susreta svih općina i gradova partnera. Uz nastavnicu Popović, u natječaj su se uključile i učiteljica Karmen Soldo, kao i vjeroučiteljica Vanesa Šerić.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Belišća Antonija Andrašek Barić službeno je otvorila izložbu kreativnih dječjih radova koji su nastali u sklopu natječaja, a koji će također biti izloženi u Italiji tijekom susreta svih partnera u ožujku ove godine. Izložbu dječjih radova u Gradskoj upravi možete pogledati do 27. veljače 2017. godine.

Foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content