Novosti|

U petak, 22. rujna 2017. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg gostovalo je Hrvatsko narodno kazalište iz Osijeka s predstavom “Zoološka priča”. Intrigantna predstava čiji sjajan, gorak tekst počiva isključivo na glumačkome umijeću dvojca Aleksandar Bogdanović – Vladimir Tintor, te na doista sjajnoj redateljskoj spretnosti Miroslava Čabraje, oduševila je belišćansku publiku. Autor je teksta Edward Albee, najveći američki dramatičar svoje generacije i neumorni kritičar “američkog načina života”.

Sam redatelj o predstavi je rekao: “Priroda čovjeka odmetnula se od njega samoga. S pravom. Ljudska priroda ne trpi da je se tretira objektom, sredstvom iskorištavanja i predmetom koji radi po volji drugih izvršavajući naredbe na uštrb osobnih volja i potreba, te joj je drago da je u očima sistema postala “problem opstanka čovječanstva” i što potiče otpor u svijesti čovjeka spram sistema u kojem se nalazi. I vrišti: Vrati se! Vratimo se. Vratimo se prirodi, čovjekovoj, našoj, budimo prisniji, volimo, ljubimo, gledajmo.”

Sponzor ovog gostovanja je tvrtka INA, a predstavnica tvrtke Ana Siladić, uz zamjenika gradonačelnika Belišća Domagoja Varžića i ravnateljicu Centra za kulturu Sigmund Romberg Silviju Kifer, pozdravila je brojnu publiku na još jednom od mnogih kvalitetnih zbivanja u belišćanskom Centru za kulturu.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content