Novosti|

U sklopu obilježavanja 3. Europskog tjedna sporta, koji traje od 23. do 30. rujna i čiji je slogan #BEACTIVE te proslave titule Belišće – Europski grad sporta 2017. godine, Udruga športskih ribolovaca “Podravac” Bistrinci je u subotu, 23. rujna 2017. godine, u suradnji s Gradom Belišćem i Zajednicom športskih udruga grada Belišća, organizirala Dan sporta i razonode.

Raznolike sportske aktivnosti počele su već od jutra i to Memorijalom Dragana Fumića, društvenim natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak, koji se već tradicionalno organizira u spomen na pokojnog Dragana Fumića, dugogodišnjeg predsjednika i zaslužnog člana UŠR “Podravac” Bistrinci. Ovogodišnji je Memorijal održan na Staroj Dravi, a sudjelovalo je dvadesetak natjecatelja.

Većina događanja bila je na Odmorištu Drava u Bistrincima, gdje su se sudionici – i to ne samo bistrinački ribiči, nego i mnogi rekreativci te članovi Matice umirovljenika grada Belišća, natjecali u utrci motornim čamcima te belotu i pikadu.

U skladu s nazivom – Dan sporta i razonode, rezultati nisu bili najvažniji, no svejedno su najuspješnijima uručene nagrade. Na Memorijalu Dragana Fumića, odnosno društvenom natjecanju u lovu ribe udicom na plovak, najuspješniji je bio Josip Rakmić, drugo je mjesto pripalo Damiru Pavokoviću, a treće Adamu Ilešu. U utrci motornim čamcima, najbrži je bio Josip Kalem, slijedio ga je Zvonko Puhalo, dok je treći bio Ivica Anić. Posebna nagrada u ovoj kategoriji uručena je najmlađem sudioniku Luki Rajkoviću. Što se pikada tiče, najbolja je bila Ivana Fumić, drugi je bio Ivan Perhod, a treća Monika Đurković, dok su u kartanju belota prvo mjesto osvojili Slavko Pavin i Josip Abramić, drugo je mjesto pripalo Ivici Mirtoviću i Ivanu Kupanovcu, a treće Stanku Bašiću i Josipu Leki. Treba spomenuti i da su se pozivu na Dan sporta i razonode odazvali i članovi Nogometnog kluba “Croatia” Veliškovci, no kako nisu imali suparnika u igranju nogometa na pijesku, i njima je uručena nagrada i priznanje. Posebna priznanja su također uručena Matici umirovljenika grada Belišća te grupi Babuške, čije su se članice i ovoga puta potrudile da nitko ne ostane gladan – na Odmorištu Drava su se i ovog prvog jesenskog prijepodneva mogle kušati langošice, bilo je tu i kobasica, graha pa čak i kolača.

Uz budno oko Milana Borića, predsjednika UŠR Podravac, te Rade Bagarića, povjerenika za razvoj prigradskog naselja Bistrinci, koji su se brinuli da sve prođe u redu, Danu sporta i razonode se priključio i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, koji je s njima podijelio nagrade, uz zahvalu ne samo organizatorima, nego i svim sudionicima, što su i ovom manifestacijom pokazali da s pravom nosimo titulu Europski grad sporta.

Također, Dan sporta i razonode, jedna je od aktivnosti s kojima Udruga športskih ribolovaca “Podravac” Bistrinci obilježava 50 godina uspješnog postojanja i djelovanja.

Tekst: Monika Đogaš (Gradski radio Belišće)
Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content