Novosti|

Predstavnici grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, stručna suradnica u uredu Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen, te stručni suradnik – poljoprivredni redar u gradu Belišću Armando Bičak sudjelovali su na manifestaciji “Gastro Biograd” u Biogradu na moru.

“Gastro Biograd” je manifestacija koja objedinjuje sve nacionalne gastronomske zastave, a ove godine je održana u periodu od 21. do 25. lipnja na lokaciji biogradske rive i Ribarske luke u organizaciji Turističke zajednice grada Biograda na Moru i Grada Biograda na Moru.

U subotu, 22. lipnja 2019. godine predstavnici grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća predstavili su se na manifestaciji sa gastro ponudom najboljeg slavonskog specijaliteta, čobanca kojeg je pripremio predsjednik udruge „Kotličari”, Belišće, Josip Vučetić.  Mnoštvo zainteresiranih posjetitelja okupilo se oko kotlića i znatiželjno promatralo način pripreme i kuhanja pravog slavonskog čobanca. S nestrpljenjem su iščekivali završetak kuhanja, a o kvaliteti jela svjedočio je dugačak red zainteresiranih za degustaciju.

Osim kulinarskog dijela i zabavnog programa, na manifestaciji je održan i OPG sajam na kojem se s kozjim sirom predstavio EPG Lehki iz Gata. Duž cijele rive su razni izlagači iz cijele Hrvatske predstavljali svoje autohtone hrvatske proizvode.

U prezentaciji kulturne i gastronomske ponude grada Belišća i prigradskih naselja pomogli su Grad Belišće, Grad Biograd na Moru te Turistička zajednica grada Biograda na Moru.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content