Novosti|

Članovi likovne udruge Bel-Art Belišće održali su redovnu godišnju skupštinu 18. prosinca 2018. godine u prostorijama Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće.

Izneseno je izvješće o radu Udruge kao i financijsko izvješće za 2018. godinu te plan rada za 2019. godinu. Predsjednik Udruge Ivan Vajda pročitao je izvješće o radu udruge u 2018. godini te je posebno istaknuo da su članovi Bel-Arta organizirali 4 likovne kolonije, a to su Zimska, Proljetna, Ljetna – memorijalna kolonija te Međunarodna likovna kolonija Panon Belišće 2018. Također je istaknuo gostovanja na likovnim kolonijama kojih je bilo ukupno 23 što u Hrvatskoj, što u Mađarskoj i Srbiji. Tijekom 2018. godini Bel-Artovci su orgnizirali i bili suorganizator 4 izložbe: Međunarodna izložba u Mađarskoj (sudjelovalo 16 članova udruge), izložba povodom “Ljeta valpovačkog” (sudjelovalo 18 članova udruge), izložba u Gradskoj knjižnici Valpovo povodom Međunarodnog dana žena (sudjelovalo 17 članica udruge) i izložba “Boje zime” (sudjelovao 21 član udruge). Nakon izvješća o radu, tajnica udruge iznijela je Financijsko izvješće, a dopredsjednica Bel-Arta Jadranka Berak predstavila je plan rada za 2019. godinu.

Na skupštini je sudjelovalo 20 članova Udruge te gosti, predstavnici udruga i institucija s kojima Bel-Art uspješno surađuje već dugi niz godina. Svoje zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom izrazili su Željko Čorba ispred Udruge športskih ribolovaca Belišće, Tea Kozina – ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg, kao i Andreja Fekete – predsjednica Društva ”Naša djeca” Belišće.

Nakon odrađenog službenog dijela članovi i gosti opustili su se uz pripremljeni domjenak,  ugodno druženje i razgovor.

Tekst i fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content