Novosti|

U Hrvatskom saboru u utorak, 19. ožujka, održana je Godišnja konferencija savjeta mladih Republike Hrvatske na kojoj je sudjelovao i Jurica Cvenić, član Savjeta mladih grada Belišća.

Organizator konferencije bio je Savjet mladih Vlade Republike Hrvatske, a konferencija je organizirana povodom obljetnice donošenja Zakona o savjetima mladih od 2014. godine. Konferencija je okupila predstavnike savjeta mladih iz cijele Hrvatske s ciljem da se potakne međusobno povezivanje i suradničko djelovanje te razvije svijest o važnosti aktivnog sudjelovanja mladih u društvu kroz njihovo uključivanje u procese donošenja odluka na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Na ovaj se način želi istaknuti i značaj djelovanja savjeta mladih kao savjetodavnih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave. Skup su svojim sudjelovanjem pozdravili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar uprave Lovro Kušćević, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić kao i potpredsjednik Hrvatskog sabora dr. Željko Reiner.

Tekst i fotografija: Jurica Cvenić, 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content