Novosti|

U petak, 27. listopada 2017. godine, 11 framaša uz pratnju 2 OFS-ovca i 3 roditelja uputili su se na ovogodišnji Framafest koji se ove godine održao u Mostaru. U kasnim večernjim satima framaši dolaze na svoje prvo odredište prije Framafesta, a to je Međugorje. U subotu ujutro, jedan dio ekipe uputio se na Podbrdo, mjesto ukazanja. Zatim se kreće za Mostar, gdje ih je dočekao bivši duhovni asistent fra Marko Neretljak, uz pratnju dvaju bogoslova i Josipe. Nakon toga odlaze u franjevačku crkvu zajedno na misu s kojom započinje Framafest.

Misno slavlje predvodio je pomoćni banjalučki biskup mons. Marko Semre. Nakon misnog slavlja odlazi se u dvoranu Stjepana Kosače gdje se održava Framafest. Pobjednik za najbolju izvedbu je Frama Livno, najbolji tekst Frama Vitez, a najbolji scenski nastup osvojila je Frama Grada Zagreba, kojima Frama Belišća upućuje čestitke.

Nakon nastupa, belišćanski su framaši zajedno s domaćinima Frame Mostar imali zajedničku večeru nakon koje se krenulo u obilazak Starog grada i Starog mosta te druženje prije polaska na spavanje po obiteljima.

U nedjelju ujutro belišćanski framaši sudjelovali su na jutarnjoj misi nakon koje su krenuli kući.

Tekst: Katarina Sopek, Lana Loknar
Foto: Krešimir Šarčević

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content