Novosti|

Nastavkom suradnje vatrogasnih postrojbi i Područnog ureda civilne zaštite Osijek, 15, svibnja 2019. godine, u sklopu  Nacionalnog programa provedena je  edukacije djece u području civilne zaštite.

Prezentacija rada, opreme i uloge pojedinih službi prikazano je prvo djeci predškolskog uzrasta u vrtiću „Maslačak“, a potom učenicima Osnovne škole „Ivana Kukuljevića“ Belišće. Uz izlaganje predstavnice PUCZ Osijek i praktičnog prikaza opreme i rada pripadnika vatrogasnih postrojbi, policije, HGSS-a.

Upoznavanje s radom pojedinih službi i saznanja o situacijama u kojima se pojedinac može naći te postupci koji su nužni za brzo reagiranje u nepoželjnoj situaciji, djecu je veoma zanimalo, a kroz mnoge upite došli su do novih saznanja koja im mogu pomoći u budućnosti.

Ovakav način edukacije je veoma bitan za mlađu populaciju, gdje se preventivno može djelovati na suzbijanju ne željenih posljedica koje mogu nastati.

Prezentacijom vatrogasnog dijela u zajedničkom druženju djece i operativnih vatrogasaca DVD-a Belišća uspostavljena je odlična komunikacija i suradnja, gdje su djeca s mnogo upita željni saznanja te samim izvođenjem radnji i upoznavanje vatrogasnom opremom pobliže osjetili čime se vatrogasci susreću i bave.

Tekst: Dubravko Čovčić

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content