Novosti|

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2016. godine, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća organizirala je obiteljsko okupljane članova i njihovih obitelji. Također je proslavljena 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije “Oluja” u kojoj su Hrvatska vojska i policija veličanstvenom pobjedom oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske. U “Oluji” je također direktno sudjelovao i određeni broj članova udruge, dok su ostali bili u obrani istočne bojišnice, raspoređeni u razne djelatne i pričuvne postrojbe vojske i policije.

Uz osvježavajuća pića i grickalice na jelovniku se našao vinogradarski paprikaš, skromno ali izuzetno ukusno starinsko jelo majstora kotlića Josipa Vučetića.

Osim vlastite proslave i svečanog obilježavanja ovog veličanstvenog datuma, dragovoljci su se uključili i u aktivnosti Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća. Tako je izaslanstvo udruge sudjelovalo u tradicionalnoj vožnji “Biciklom do spomenika”, kao i na polaganju vijenca i paljenju svijeća kod spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content