Novosti|

Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća i ove godine organizirali su tradicionalnu vožnju „Biciklom do spomenika“ povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Velik broj građana okupio se ispred zgrade Gradske uprave odakle su u biciklističkoj koloni, predvođenoj zamjenikom gradonačelnika Belišća Domagojem Varžićem, krenuli prema spomeniku poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave. U svečanom dijelu obilježavanja vijence su položili i upalili svijeće predstavnici Grada Belišća predvođeni zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković i zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine, predstavnici braniteljskih udruga, UHDDR-a Belišće i HVIDR-e Belišće, te predstavnici ostalih udruga i građani. Himnu je izvela Valentina Gyerek, a nakon minute šutnje u znak sjećanja na sve poginule pripadnike 107. brigade HV-a, ali i sve one koji su žrtvovali svoj život za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku, službu riječi predvodio je belišćanski župnik fra Branko Janjić. Svečani dio obilježavanja ovog velikog dana završio je skladbom „Moja domovina“ u izvedbi Belišćanke Valentine Gyerek.

Svi sudionici potom su se uputili u Ribički dom na lijevoj obali Drave gdje je Turistička zajednica grada Belišća pripremila osvježavajuće napitke i peciva za sve bicikliste i sudionike.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content