Novosti|

Članovi HVIDR-e Belišće Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježili su sudjelovanjem na središnjoj svečanosti 21. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“ u gradu Kninu.

Po dolasku u Knin, na gradskom groblju položili su vijenac i zapalili svijeću svom prijatelju i suborcu, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata Zdravku Bužonji koji je nakon teške bolesti preminuo 2015. godine.

„Zdravko Bužonja bio je spiritus movens kninske odbojke, a odbojkaška obitelj pamtit će ga kao osnivača odbojkaškog kluba Mladost 2000, kao trenera i pedagoga koji je sportski, ali i ljudski odgojio generacije djevojčica i dječaka. Bio je sudionik Domovinskog rata, pripadnik 107 brigade Hrvatske vojske. U tijeku vojnih operacija teško je ranjen.  Suprug, otac četiri kćerke, svoj je život posvetio trima ljubavima: obitelji, domovini i sportu. Nedostajat će svojim suborcima, ali nastavlja živjeti kroz nas hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, kroz sjećanja svih onih koji su imali čast upoznati njegov lik i ljubav prema svojoj Domovini Hrvatskoj.“

Potom su se uključili u program koji je otpočeo podizanjem hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi i nastavljen na središnjem gradskom trgu ispred spomenika Hrvatske pobjede „Oluja 95“.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content