Novosti|

Jučer, 17. srpnja 2016. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliškovci svečanom programom obilježilo je 90 godina svog postojanja. Velikoj proslavi nazočili su predstavnici tridesetak prijateljskih društava s područja grada Belišća, Osječko-baranjske županije i šire. Prigodnim riječima, upućujući velike čestitke i želje za nastavkom kvalitetnog i uspješnog rada, prisutnima su se obratili, u ime svih društava, predsjednik DVD-a Bizovac Stjepan Sršić, gradonačelnik Belišća Dinko Burić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin te izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević.

DVD Veliškovci osnovan je 1926. godine na inicijativu tadašnjeg učitelja Ivana Dvoržaka. Tijekom posljednjih dvadesetak godina, Društvo se profiliralo u vrlo uspješnu organizaciju sa stotinjak članova koja puno pozornosti posvećuje radu s djecom i mladeži. U prilog tome idu brojni izvrsni rezultati ostvareni na županijskim vatrogasnim natjecanjima te na trima državnim vatrogasnim natjecanjima za mladež, a ove godine očekuje ih i četvrto. DVD Veliškovci se, osim osnovne vatrogasne djelatnosti, bavi i promidžbom vatrogastva, održavanjem prezentacija u školi, pokaznih vježbi i vatrogasnih vježbi, organizacijom vatrogasnih natjecanja i kupova, sudjelovanjem u vjerskom životu mjesta, a prisutna je i značajna suradnja s ostalim udrugama.

Ovo Društvo zasigurno ne bi opstalo toliko dugo da iz generacije u generaciju marljivi mještani ne daju svoj veliki doprinos te izdvajaju svoje vrijeme za uspješan i kvalitetan rad Društva. U svečanoj prigodi obilježavanja 90. rođendana dodijeljena su priznanja, spomenice, medalje i odlikovanja za rad, trud i zalaganje u Društvu. Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić dodijelio je spomenice za 10 godina rada u Društvu (Matej Plećko, Tajana Jagodić, Nino Plećko i Ines Habus), spomenice za 20 godina rada u Društvu (Robert Šćurec i Danijel Đurkić) te brončane medalje Davidu Dukmeniću, Mateju Plećku i Nini Plećku. Tajnik VZOBŽ Stjepan Koški uručio je spomenice za 30 godina rada u Društvu (Đuro Mihaliček, Berislav Đurkić, Danijel Galinović, Siniša Majdenić, Zdenko Mirković, Rudolf Pavlinić, Predrag Sučić, Ivan Kuhar i Miroslav Pernjek) te srebrne medalje Vesni Kozini, Darku Šćurecu, Robertu Šćurecu i Josipu Katušiću. Zlatne medalje predao je predsjednik VZOBŽ Nikica Mužević Zdenku Mirkoviću, Ivanu Kuharu i Siniši Majdeniću. Zapovjednik DVD-a Veliškovci i vatrogasni sudac Josip Kozina primio je odlikovanje za posebne zasluge koje dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Predsjednik Društva Siniša Majdenić iskoristio je svečanu prigodu kako bi novu web stranicu DVD-a prvi put pustio u rad te je zahvalio svima na pomoći u radu tijekom svih godina. Svečani program obogatili su članovi CPD-a MIR na čelu s dirigentom maestrom Želimirom Sušićem, a za dobru zabavu u nastavku druženja pobrinuo se Jovalius band.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content