Novosti|

Četvrtak, 14 srpnja 2016. godine, za belišćanske dragovoljce bio je vrlo aktivan i informativan.

Prvo je održan prošireni sastanak Gradskog odbora UHDDR-a Belišće. Na sastanku su članovi informirani o aktivnostima u proteklom razdoblju, a također i o radu u predstojećim danima. Prva značajnija aktivnost je tradicionalno obiteljsko okupljane povodom 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Po održanom sastanku dragovoljci su nazočili svetoj misi te je uslijedilo duhovno druženje dragovoljaca i fra Marina Matančića.

Tema zadnjeg druženje bila je upoznavanje sa zavjetnim hodočašćem “Marijanski zavjet za Domovinu”. Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015. g. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“ koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Cilj je da ovo tradicionalno hodočašće postane svake godine sve brojnije, sa sve više sudionika – hodočasnika, onih koji podupiru ideju molitvom ili doprinosom na bilo koji drugi način.

Smisao ovoga hodočašća je: molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske.

Hodočasnički se put prelaziti u deset etapa, a svaka traje po tjedan dana, odnosno cijeli put traje 75 dana. Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara. Organizatori pripremaju improvizirana prenoćišta i jednostavne obroke u konačištima. Svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika i prolazi unaprijed određenu rutu puta.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content