Novosti|

Udruga Zvono – Lokalni volonterski centar Zvono od 1. kolovoza 2015. do 31. srpnja 2016. provodi projekt pod nazivom „Puzzle“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Partneri na projektu su OŠ Šećerana, OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, Vatrogasna zajednica grada Belišća, Grad Belišće te Centar za socijalnu skrb Valpovo.

Opći cilj projekta „Puzzle“ bio je stvaranje poticajnog okruženja za poboljšanje kvalitete života obitelji slabijeg imovinskog statusa, stanovnika ruralnih područja te smanjenje socijalne isključenosti i razlika u društvu kroz promoviranje i razvoj volonterstva.

Tijekom projekta osnovana su tri volonterska kluba na području OŠ Šećerana – u Šećerani, Baranjskom Petrovom Selu i Branjinom Vrhu. Kroz radionice za učenike, 135 učenika upoznalo se s pojmom volonterstva, a oko 40 učenika je sudjelovalo u tri provedene volonterske akcije za dobrobit zajednice.

Kroz projekt „Puzzle“ provodile su se brojne radionice i edukacije tijekom kojih je s volonterstvom upoznato oko 100 građana, a 35 građana, volontera i organizatora volontiranja imalo se priliku bolje upoznati sa važnosti i značenjem Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Volonteri LVC-a Zvono i članovi DVD-a Belišće uključili su se u organizaciju 6 manifestacija na području cijele Osječko – baranjske županije, a velik su doprinos dali i manifestaciji „Hrvatska volontira“ tijekom koje su odradili 600 volonterskih sati.

Osim uključivanja u velike volonterske akcije, organizacije manifestacija, edukacija i radionica, volonteri LVC-a Zvono uključili su se u provedbu aktivnosti pružanja pomoći u učenju učenicima osnovnih škola te su svojim angažmanom pomogli u učenju 16 učenika iz OŠ Belišće i OŠ Šećerana. Volonteri su svojim radom i s učenicima odradili oko 130 volonterskih sati.

Lokalni volonterski centar posebno je ponosan na dodjelu prve volonterske nagrade grada Belišća koja je dodijeljena u prosincu 2015., a koju su osvojili DV “Maslačak” Belišće i volonter Hrvoje Sekulić za svoj doprinos kvaliteti rada dječjeg vrtića.

U LVC-u Zvono nadaju se da će i sljedeći projekti biti ovako uspješni i pozivaju sve one koji još uvijek nisu volonteri, a žele to postati da se uključe u volonterske aktivnosti koje organiziraju.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content