Novosti|

Iako od sredine ožujka nije bilo uobičajenih vrtićkih i školskih aktivnosti, najmlađi Belišćani nisu zaboravili na kreativan način obilježiti Dan grada. Na to ih je i ovoga puta potaknulo Društvo “Naša djeca” grada Belišća, koje je, kao i prethodnih godina, u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak i Osnovnom školom Ivana Kukuljevića organiziralo likovni natječaj i to pod nazivom “Život uz rijeku Dravu”.

U natječaju su dakle, sudjelovali polaznici redovnih vrtićkih programa i polaznici kraćeg programa predškole u Belišću i Gatu te učenici nižih razreda belišćanske škole te Područnih škola Veliškovci i Vinogradci, a obzirom na ograničenja kojih su se svi držali, roditelji (ali i poneki školarac) radove su slali na e-mail adresu belišćanskog DND-a, čije su predstavnice, zajedno s članovima Likovne udruge Bel-art Belišće odlučile nagraditi 24 pristigla maštovita prikaza života uz rijeku Dravu. Nagrade djeci koja su svojim crtežima čestitala 136. rođendan gradu Belišću na kućnim su pragovima, držeći se propisanih epidemioloških mjera, uručile predsjednica i dopredsjednica DND-a Andrea Fekete i Monika Đogaš.

Iz Dječjeg vrtića Maslačak nagrade su primili Jakov Baković, Matias Havojić, Iva Vrbanac, Laura Jugović, Tia Đolić, Elena Gelenčer, Daria Crnčević, Eleonora Svrtan, Karmen Šarlija i Fran Jurkin. Među belišćanskim učenicima nagrađeni su Sara Papić, Lorena Vujnovac, Klara Čakalić, Luna Gelenčer, Luka Crnčević, Emily Maras, Jakov Tomić, Adriana Uskoković, Lucija Tomić, Lovro Maričić, Tena Koprivnjak, Matej Lacković i Sara Zajček, te Petra Kunišinac iz Područne škole Vinogradci.

Tekst i foto: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content