Grad za mlade, Novosti|

Dječji je tjedan tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci „Ljubav djeci prije svega!“

Ovoj manifestaciji i ove godine priključila se i Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće sa svojim radionicama namijenjenima djeci. Neke radionice pomogli su odraditi voditelji iz ZTK-a OBŽ-a.

Održane radionice:

– 4. 10. 2021. – SOS Dječje selo: 3D modeliranje i printanje, modelarstvo, zmajevi (Marijan Antolović, ZTK OBŽ)
– 6. 10. 2021. – SOS Dječje selo: Fotografija (Dragan Francuz, Ivana Francuz, Marijan Antolović)
– 7. 10. 2021. – Romsko naselje Bistrinci: 3D modeliranje i printanje (Ida Đurkić, Hrvoje Kereta, Dragan Francuz, Ivana Francuz, Marijan Antolović)
– 8. 10. 2021. – SOS Dječje selo: programiranje micro:bit (Marijan Antolović, Dragan Francuz, Ivana Francuz)

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji provođenja radionica.


https://www.facebook.com/CTKVB/?fref=ts

Dragan Francuz, tajnik

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content